domingo, 16 de octubre de 2011

Los retales de los retales.



Quan s'acaba un treball baix comanda, sempre queden restes en la batalla, això són els meus retalls, quasi sempre s'aprofiten, rectifique, sempre.

Sempre se m'ha ensenyat que tot és aprofitable, que a tot se li pot donar un ús, que sempre que es guarda, es troba quan la necessitat estreny.

Vaig ser una xiqueta pobra, a la que mai li va faltar res que no fóra necessari, mai m'han faltat fustes del fuster per a construir cases i castells, ni un parell de retalls i nines per a fer-los vestits, ni llapis de colors i paper per a pintar, i per això el que tenia ho apreciava, fins lo més xicotet tenia utilitat si sabies com.

Vaig tindre una mestra, ma mare, que amb il·lusió suplia el superflu.

Des de llavors, és a dir, des de sempre, els retalls d'un projecte servixen per a fer esbossos d'un altre, i els retalls dels retalls, les sobres de les sobres, també.

Per tant ací va un exemple de com s'utilitzen, em sent en l'obligació de transmetrer al meu fill que tot té una ocupació per xicotet i inservible que ens parega.

No s'atresoren tresors, s'atresoren restes per a convertir-los en tresors. :)


Per això, amb els retalls del paper de l'últim esbós, les canyes del Turrumpero dels palmitos del segle XIX, les sedes que vaig comprar al Marroc i alguns grans, un invent més . 


                 ________________________________________________________-


Cuando se termina un trabajo bajo pedido, siempre quedan restos en la batalla, eso son mis recortes, casi siempre se aprovechan, rectifico, siempre.

Siempre se me ha enseñado que todo es aprovechable, que a todo se le puede dar un uso, que siempre que se guarda, se halla cuando la necesidad aprieta.

Fui una niña pobre, a la que nunca le faltó nada que no fuera necesario, nunca me han faltado maderas del carpintero para construir casas y castillos, ni un par de retales y muñecas para hacerles vestidos, ni lápices de colores y papel para pintar, y por eso lo que tenía lo apreciaba, hasta lo más pequeño tenía utilidad si sabías como.

Tuve una maestra, mi madre, que con ilusión suplía lo superfluo.

Desde entonces, es decir, desde siempre, los retales de un proyecto sirven para hacer bocetos de otro, y los retales de los retales, los recortes de los recortes, las sobras de las sobras, también.

Pues aquí va un ejemplo de cómo se utilizan, me siento en la obligación de trasmitir a mi hijo que todo tiene un empleo por pequeño e inservible que nos parezca.

No se atesoran tesoros, se atesoran restos para convertirlos en tesoros. :)

Por eso, con los recortes del papel del último boceto, las cañas del Turrumpero de los abanicos del siglo XIX, las sedas que compré en Marruecos y algunas cuentas, un invento más . 






No hay comentarios: